HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

Accountants kennen de financiële behoeftes van ondernemers als geen ander. Spotcap ondersteunt accountants in financieringsaanvragen van hun MKB-klanten. De FinTech organisatie Spotcap is begin 2014 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Berlijn. Zij is actief in Nederland, Het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw Zeeland en Spanje.

Voorwaarden

Spotcap is een online financieringspartner voor het MKB. De organisatie verstrekt zakelijk krediet van € 10.000 tot € 300.000 met een maximale looptijd van 15 maanden. Bedrijven die minimaal twee jaar actief zijn en een jaaromzet van € 200.000 genereren, komen al in aanmerking voor een krediet bij Spotcap.

Procedure

De aanvraagprocedure verloopt bij Spotcap online en is geheel vrijblijvend. Het team van analisten beoordeelt complete aanvragen binnen één werkdag en bij goedkeuring heeft een ondernemer direct toegang tot het krediet.

  • Het krediet kan in één of meerdere keren worden opgenomen binnen een opnametermijn van maximaal 3 maanden;
  • De aanvrager betaalt enkel rentelasten over het opgenomen deel;
  • Klanten die via het lidmaatschap van Extendum worden aangemeld, ontvangen een korting over de eerste opname, deze wordt verrekend met de afsluitprovisie;
  • Boetevrij vervroegd aflossen kan al na één maand.

Hiernaast is het mogelijk om tussentijds een hertoetsing aan te vragen om de looptijd te verlengen en/of het krediet te verhogen. Spotcap is dankzij de flexibele voorwaarden en snelle afhandeling goed in te zetten als stapelfinanciering. Het krediet kan bijvoorbeeld worden ingezet als aanvullend werkkapitaal om voorraad te voorfinancieren of bedrijfsactiviteiten uit te breiden. Uniek aan Spotcap is dat het bedrijf geen zekerheden of persoonlijke borgstelling vraagt.

Applite

Aanvragen tot € 50.000 verlopen automatisch via Applite. Met de tool Applite dien je eenvoudig in een paar stappen een kredietaanvraag in.

  • De aanvrager vult eerst de standaard bedrijfs- en persoonsgegevens in;
  • Hierna wordt om een screenshot van de zakelijke rekening plus de transacties van de afgelopen 12 maanden gevraagd;
  • De laatste stap in Applite bestaat uit een korte vragenlijst.

Actuele rente- en afsluitkosten zijn te vinden op spotcap.nl. Het delen van de jaarrekening en BTW-aangiftes is hierbij niet vereist, zoals bij grotere aanvragen. Via deze applicatie van Spotcap verlopen aanvragen tot € 50.000 dan ook aanzienlijk sneller.

BEKIJK
PRAKTIJK
VOORBEELDEN

FINANCIERING
AANVRAGEN IN
15 MINUTEN

MEER
INFORMATIE
OVER SPOTCAP

R.J.E. (Ralph) Vaessen
adviseur corporate finance | directie

06 83 79 96 19
r.vaessen@extendum.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken