HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

Nieuwe marktplaats voor MKB-financiering

ING komt met een marktplaats voor financiering voor het Nederlandse Midden en Kleinbedrijf, die ook toegankelijk is voor andere externe verstrekkers van financieringen. Met de introductie van dit platform, Funding Options genaamd, is ING de eerste Nederlandse bank met een platform voor MKB-financiering waarop zowel eigen als concurrerende alternatieve financieringsmogelijkheden worden aangeboden. ING doet dat samen met het Britse Fintechbedrijf Funding Options, dat eerder in het Verenigd Koninkrijk succesvol een vergelijkbaar platform heeft gelanceerd.

Ondernemers krijgen toegang tot een groter aanbod van verschillende financieringsopties, die ze op één platform eenvoudig kunnen vergelijken en afsluiten. Ook als ze geen klant van ING zijn.

Bij het MKB is er een grote behoefte aan financieringsopties. Funding Options heeft een algoritme ontwikkeld dat de meest relevante oplossing selecteert voor een grote variatie aan financieringsbehoeftes. Deze financieringen kunnen digitaal worden afgesloten.

Daarnaast is er een klantenservice die ondernemers aanvullende ondersteuning biedt bij het kiezen van de beste oplossing en het indienen van de aanvraag.

Het platform brengt geen provisie in rekening bij de MKB-ondernemer. De externe aanbieders van financiering betalen een successfee aan het platform. Het is nog niet bekend wanneer het platform live gaat.

R.J.E. (Ralph) Vaessen
adviseur corporate finance
directie

06 83 79 96 19
r.vaessen@extendum.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken