HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

NEOS Business Finance en Schroders introduceren nieuw MKB financieringsfonds

Extendum Corporate Finance heeft de afgelopen jaren uitstekende ervaringen gehad met NEOS Business Finance op het gebied van MKB financieringen vanaf EUR 250k. Professionaliteit, korte doorlooptijden, acceptabele tarieven en een no-nonsens aanpak kenmerken deze Rotterdamse financiers.

In vervolg op het succesvolle MKB Impulsfonds zal NEOS Business Finance vanaf januari 2017 bedrijven met een nieuw, groter financieringsprogramma van dienst kunnen zijn. Bedrijven kunnen via NEOS leningen van EUR 250k tot wel EUR 10 miljoen betrekken. De omvang van dit nieuwe fonds is EUR 300 miljoen en is het eerste gezamenlijke leningprogramma binnen de strategische samenwerking van NEOS en Schroders op het gebied van Direct Lending.

NEOS Business Finance, de grootste Direct Lender van Nederland, continueert hiermee haar leidende positie in de directe financieringsmarkt. Quirijn Haak, CEO van NEOS: “De groei van NEOS is niet los te zien van de trend in de financieringsmarkt waarin ondernemers ook buiten de traditionele kanalen passende financiering zoeken en vinden. Met dit programma kunnen leningen met een hoofdsom tot EUR 10 miljoen worden verstrekt. Dat geeft ons nog meer slagkracht in de Nederlandse markt. Tegelijkertijd komen we hiermee tegemoet aan groeiende belangstelling van beleggers om een aantrekkelijk rendement te realiseren. Dankzij de samenwerking met Schroders is een fonds van EUR 300 miljoen gerealiseerd en kunnen we echt iets betekenen voor het Nederlandse bedrijfsleven.”

Binnen de samenwerking richt Schroders zich op het beschikbaar stellen van gelden van investeerders en het beheer en risicomanagement van de investeringsvehikels. NEOS verzorgt de beoordeling, uitgifte en monitoring van leningen in binnen- en buitenland.

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken