HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

Geld vrijmaken in corona tijd – zo doe je dat!

Voor veel bedrijven geldt dat in het verleden veel met eigen middelen is geïnvesteerd in materieel of andere activa. Nu deze middelen achteraf nodig blijken te zijn voor de bedrijfsvoering of om het bedrijf overeind te houden, kan gebruik worden gemaakt van een sale and lease back constructie.

Hoe werkt een sale and lease back?

De activa worden verkocht aan de leasemaatschappij, de geldmiddelen komen beschikbaar voor de onderneming en maandelijks wordt de lease terugbetaald aan de leasemaatschappij.

De aanvraag van een sale and lease back gaat gemiddeld veel sneller dan een financieringsaanvraag bij de bank. Uiteraard is op dit moment wel een korte toelichting vereist over de impact van de corona maatregelen op de bedrijfsactiviteiten en de kasstroom.

Onze leasepartner Beequip heeft een overzicht opgesteld van mogelijk materieel en machines die hiervoor in aanmerking komen (zie afbeelding hieronder).

Voor sale and lease back geldt:

  • minimaal bedrag € 100.000
  • bevoorschotting 90%

Als het gewenst is om nieuwe investeringen te doen blijft lease natuurlijk ook aantrekkelijk. Voor nieuwe lease-aanvragen geldt:

  • minimaal bedrag € 15.000
  • bevoorschotting 85%

R.J.E. (Ralph) Vaessen
adviseur corporate finance
directie

06 83 79 96 19
r.vaessen@extendum.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken