HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

Direct een financieringsofferte via LoanStreet

In onze vorige nieuwsbrief hebt u kennis kunnen nemen van onze samenwerking met LoanStreet – een online tool waarmee u als accountant eenvoudig een financiering voor uw klant kunt aanvragen door een koppeling te maken met het boekhoudpakket. Loanstreet start binnenkort een pilot voor 100% digitaal financieren (instant lending) samen met een van de grootbanken.

Het doel van deze pilot is om financieren nog eenvoudig en laagdrempelig te maken. Het voordeel voor u is dat kantoren die door Loanstreet geaccrediteerd worden voor eenvoudige financieringen direct online een rente en offerte kunnen zien. Op deze manier kunnen deze accountantskantoren hun klanten snel van dienst zijn zonder onnodige tussenkomst van de bank.

Wat houdt het in?

De pilot gaat van start met 1 van de 3 grootbanken waarvan we de naam op dit moment nog niet mogen vrijgeven. Er is inmiddels een grote groep kantoren die meedoet aan deze pilot, maar er is nog ruimte voor kantoren die hun klanten willen helpen met het vinden van de beste zakelijke financiering.

Er is eigenlijk maar één voorwaarde: alle betrokken partijen – accountantskantoor en uw klant  – hechten er aan dat de administratie juist en volledig wordt bijgehouden.

Tijdens de pilot – die 6 maanden duurt – kunnen geaccrediteerde kantoren voor eenmanszaken, VOF’s en enkelvoudige BV’s online een offerte krijgen voor financieringen tot EUR 100.000,-. De bank waarmee de pilot start hecht veel waarde aan de kwaliteit die kantoren kunnen toevoegen en daarom komt dit in eerste instantie alleen voor geaccrediteerde kantoren beschikbaar. De kantoren van Extendum kwalificeren op basis van onze begeleiding en de kwaliteitsbeheersingsovereenkomsten.

Doet u mee?

Wilt u deelnemen, dan kunt u contact opnemen met Ralph Vaessen zodat uw accreditatie in orde kan worden gemaakt. Na de accreditatie kunt u op 2 manieren online offertes aanvragen:

  1. Voor kantoren die Exact Online of Twinfield gebruiken, kunnen we in een keer een portefeuille met ondernemingen aansluiten op LoanStreet. U volgt uw klanten via een dashboard met en ziet  direct welke financieringsmogelijkheden er zijn. Ook werkt Loanstreet aan een dashboard met signalering en inzicht in de prestaties.
  2. Voor klanten waarvan de boekhouding in iMUIS Online, SnelStart of Minox gevoerd wordt, kunnen we helaas nog niet de gehele portefeuille in een keer aansluiten. Als u voor deze partijen een financieringsaanvraag start, herkent Loanstreet dat u een  geaccrediteerde gebruiker bent. Als de klant dan in aanmerking komt voor een offerte, krijgt u die direct te zien.

Er zijn verder geen verplichtingen of kosten voor deelname aan de pilot. Wij vinden het belangrijk dat financieren steeds gemakkelijker wordt en deze ontwikkeling, een online offerte van een van de grootbanken, is onze volgende innovatie.

R.J.E. (Ralph) Vaessen
adviseur corporate finance
directie

06 83 79 96 19
r.vaessen@extendum.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken