HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

Vraag op tijd btw uit andere EU-landen terug

07-09-2021 | Vraagt u via het portaal ‘Teruggaaf btw uit andere EU-landen’ van de Belastingdienst btw terug in een ander EU-land? Doe deze aanvraag dan zo ver mogelijk voor de deadline van 30 september 2021! Op deze manier zorgt u er voor dat u uw btw (op tijd) terugkrijgt.

Via de Nederlandse Belastingdienst kunnen ondernemers btw uit andere EU-landen terugvragen. De Belastingdienst zet de aanvraag door naar de belastingdienst van de EU-landen waar btw van teruggevraagd wordt. Let op: er kan uiterlijk tot en met 30 september een aanvraag gedaan worden!

Overbelaste systemen voorkomen

De Belastingdienst verzoekt ondernemers tijdig hun aanvraag in te dienen.

Over de afgelopen jaren is gebleken dat veel ondernemers dit pas op het laatste moment deden. Hierdoor raakte het portaal ‘Teruggaaf btw uit andere EU-landen’ overbelast. Met als gevolg dat sommige aanvragen pas na 30 september binnenkwamen bij de Belastingdienst.

Komt uw verzoek later dan 30 september binnen? Dan loopt u het risico dat er geen btw wordt teruggegeven. EU-landen hoeven deze te laat binnengekomen verzoeken namelijk niet te verwerken. Meer informatie over het terugvragen van BTW uit andere EU-landen vindt u hier.

mr. E. (Bert) Alink RB
belastingadviseur

06 20 74 59 26
e.alink@extendum.nl

C.M. (Carin) van Houten FFP RB
belastingadviseur
financieel planner

06 22 41 51 83
c.vanhouten@extendum.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken