HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

Toch ontslag noodzakelijk?

Het FD kopte onlangs al met “Grote ontslaggolf door coronacrisis is begonnen!”

Hoelang gaat de coronacrisis nog duren? Kiest u er voor om opnieuw NOW aan te vragen of besluit u om toch met een afgeslankt personeelsbestand door te gaan? Niet iedere werknemer zal genegen zijn een vaststellingsovereenkomst te tekenen. Soms zal er óf een zetje nodig zijn om alsnog tot ondertekening over te gaan, óf dient er een volledige procedure gevolgd te worden.

U krijgt ongetwijfeld de vraag van uw cliënten hoe zij een en ander het beste kunnen aanpakken. Wellicht heeft u tijdens de economische crisis in 2008 al met dit bijltje gehakt, maar dat is ook al weer wat jaren geleden. Inmiddels is de WWZ ingevoerd, net als de WAB. Ook is er uiteraard meer jurisprudentie gekomen én heeft het UWV een grote rol gekregen in de kwestie rondom corona en ontslag.

Mr. Savannah Snellenburg heeft in de ontslagcommissie van het UWV gezeten om ontslagen te beoordelen. Zij heeft nog steeds warme belangstelling voor de UWV-procedure. Zij zal u aan de hand van praktische voorbeelden weer alles bijbrengen over het bedrijfseconomisch ontslag via het UWV en wat de beste handelswijze is om in deze tijden van corona tot een ontslag te komen.

Fris uw kennis op en schrijf u nu in voor de interessante cursus ‘Bedrijfseconomisch ontslag‘. Meer informatie vindt u hier.

mr. S. (Savannah) Snellenburg
bedrijfsjurist

06 30 64 04 90
s.snellenburg@extendum.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken