HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

Overzicht recente aanpassingen Kennisbank Accountancy/Fiscaal

23-03-2023 | In de afgelopen periode hebben wij weer diverse documenten geplaatst of aangepast op de Extendum Accountancy Kennisbank. U kunt de nieuwste documenten het snelst raadplegen door op de homepage van de kennisbank de button ‘Nieuwe documenten’ aan te klikken.

Aanpassingen checklists dividenduitkeringen

De checklists balanstest en uitkeringstoets zijn aangepast. Hierdoor zijn een paar onvolkomenheden opgelost en en de slotvragen beter leesbaar.

  • Checklist balanstest en uitkeringstoets bv contant
  • Checklist balanstest en uitkeringstoets bv rekening-courant

Verzoek vooroverleg met checklist

Met dit formulier vraagt u om vooroverleg met de Belastingdienst over hoe het recht in een specifiek geval toegepast moet worden. Dit overleg kan leiden tot een standpuntbepaling van de Belastingdienst of een vaststellingsovereenkomst. In de checklist leest u welke informatie u minimaal moet vermelden in uw verzoek.

  • Verzoek vooroverleg
  • Checklist verzoek vooroverleg gebruikelijk loon

Geactualiseerde Wwft-modellen accountancy

Periodiek wordt vastgesteld welke landen zogenaamde hoogrisicolanden zijn in het kader van de Wwft. In verband hiermee is de vermelding van de hoogrisicolanden in onderstaande Wwft-modellen geactualiseerd.

  • Wwft risicoanalyse cliëntonderzoek en cliëntprofiel
  • Jaarlijkse vragenlijst Wwft per opdracht

Actualisering opdrachtbevestiging winstbijlage 1b

De opdrachtbevestiging voor de winstbijlage bij de aangifte inkomstenbelasting is geactualiseerd. De wijzigingen betreffen hoofdzakelijk kleine tekstuele aanpassingen.

  • Opdrachtbevestiging winstbijlage

Nog geen Extendum Kennisbank abonnee?

Heeft u nog geen abonnement op de Extendum Kennisbank en wilt u meer informatie? Klik dan hier. U kunt ons ook bellen via 088 55 123 00 of mailen.

D.G. (Dick) Lokerse AA
adviseur accountancy

06 20 93 33 87
d.lokerse@extendum.nl

Expertise: kwaliteitstoetsen
en -beheersing en
werkprogramma’s

Ik adviseer en begeleid accountantskantoren o.a. bij de opzet en beheer van het kwaliteitssysteem, bij kwaliteitstoetsingen en bij evaluatie van stelsel van kwaliteitsbeheersing. Ik help bij het oplossen van vraagstukken externe verslaggeving én het opzetten en onderhouden van werkprogramma’s.

drs. G.I. (Guus) de Vries RA
adviseur accountancy

06 13 54 30 85
g.devries@extendum.nl

Expertise: regelgeving accountancy

Als adviseur, waarnemer en docent help ik accountants bij dagelijkse, maar ook complexe vraagstukken. Door mijn jarenlange ervaring is geen vaktechnische vraag mij te gek.

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken