HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

Nieuwe modellen juridische kennisbank (JKB)

23-09-2022 | De juridische afdeling van Extendum heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan het updaten en uitbreiden van de juridische kennisbank (JKB). In de toekomst zullen wij u ook regelmatig informeren over nieuw toegevoegde voorbeeldmodellen en actualiseringen.

Aangepaste arbeidsovereenkomsten

Naar aanleiding van de implementatie EU-richtlijn transparantie en voorspelbare arbeidsvoorwaarden zijn een aantal model-arbeidsovereenkomsten geactualiseerd.

De nieuwe wetgeving behelst onder meer wijzigingen ten aanzien van het scholingsbeding en nevenwerkzaamhedenbeding. Ook kan een werknemer na een half jaar in dienst te zijn geweest een verzoek doen voor meer stabiliteit in zijn oproepovereenkomst.

Verder wordt door de nieuwe wetgeving de informatieplicht voor de werkgever uitgebreid, bijvoorbeeld omtrent verlofregelingen. Dit kan in de arbeidsovereenkomst, maar het mag ook via cao of een personeelsreglement geregeld worden.

Voor nieuwe werknemers of het verlengen van contracten zullen deze nieuwe voorbeelden gebruikt kunnen worden.

Geactualiseerde modelovereenkomsten

  • Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd
  • Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd
  • Oproepovereenkomst bepaalde tijd

Mocht u vragen hebben over of hulp nodig hebben bij het op maat maken van de modellen, dan kunt daarvoor kunt u daarvoor terecht bij onze juridische en/of P&O adviseurs.

Kennisbank

Klik hier om in te loggen in de Extendum Kennisbank. Heeft u nog geen abonnement op de Extendum Kennisbank, maar wilt u wel meer weten hierover? Klik dan hier.

U kunt ook bellen met het secretariaat of mailen naar secretariaat@extendum.nl.

mr. R.L. (Ruud) Boerman
bedrijfsjurist
adviseur P&O
directie

06 51 98 31 53
r.boerman@extendum.nl

Expertise: o.a. arbeidsrecht en ondernemingsrecht

Als oud-advocaat heb ik de meest uiteenlopende kwesties begeleid. Ik houd accountantskantoren en diens cliënten de juridische spiegel voor van hun alledaagse ondernemerschap.

mr. M.I. (Marieke)
Westerbeek-Ovink

bedrijfsjurist

06 53 50 39 58
m.westerbeek@extendum.nl

Expertise: huurrecht en arbeidsrecht

Ik vind accountantskantoren (en hun cliënten) de leukste klanten. No-nonsense, praktisch en gericht op het oplossen van de zaak, daar houd ik van! Daarnaast ben ik bevlogen docent op het gebied van contractrecht, arbeidsrecht en huurrecht.

mr. S. (Savannah) Snellenburg
bedrijfsjurist

06 30 64 04 90
s.snellenburg@extendum.nl

Expertise: arbeidsrecht en ondernemingsrecht

In een notendop: ik ben gedreven, doortastend en enthousiast! Op het gebied van arbeidsrecht voel ik mij als een vis in het water. Mijn kennis breng ik graag over met cursussen die ik voor Extendum ontwikkel.

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken