HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

Geen RI&E dan direct opeisbare boete!

We schreven al vaker over de wettelijke vereisten in het kader van de Arbeidsomstandighedenwet. Zo moet elke organisatie met betaald personeel een contract hebben voor verzuimbegeleiding en moet een getoetste RI&E en bijbehorend actueel Plan van Aanpak beschikbaar zijn.

Nieuw in dit kader is dat per 22 juli 2019 wettelijk geregeld is dat er een direct opeisbare boete opgelegd kan worden door de Inspectie SZW als er geen RI&E met toebehoren beschikbaar is. Wordt hij opgelegd, dan doet hij ook pijn EUR 4500.

Dus waarom zou u het risico willen lopen? Beter is het om een fractie van de potentiële boete te investeren in uw werknemers door een RI&E uit te laten voeren. Hiermee voldoet u niet alleen aan de wettelijke vereisten maar belangrijker nog dat u zorgt voor een beter arbeidsklimaat.

Voor de bij haar aangesloten accountantskantoren heeft Extendum een passende oplossing. Extendum biedt aangesloten kantoren een complete RI&E aan zodat u:

  • voldoet aan de wettelijke verplichtingen
  • de beschikking krijgt over een complete RI&E met bijbehorend plan van aanpak
  • getoetst bent door een kerndeskundige

Voor accountantskantoren tot 25 medewerkers en 1 vestiging kunt u gebruik maken van een vaste prijs van EUR 950 excl BTW.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze P&O adviseur Marja van der Berg.

M.G. (Marja) van der Berg
adviseur P&O

06 22 22 96 57
m.vanderberg@extendum.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken