HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

Extendum en Novak maken de balans op

Tien maanden na de start van de samenwerking

Sinds 1 januari 2022 bundelen Novak en Extendum hun krachten. Tien maanden na de start van de samenwerking maken directeuren Guus Ham en Ralph Vaessen de balans op. Twee mannen met hetzelfde doel: accountants zo goed en efficiënt mogelijk ondersteunen. ‘Uiteindelijk doen we het voor onze leden. Als zij aangeven de samenwerking te waarderen, is onze missie geslaagd!’

Het idee van een samenwerking ontstond door een versnippering van de markt. Er zijn verschillende beroeps- en serviceorganisaties die accountantskantoren bijstaan en bepaalde specifieke diensten aanbieden. “Al deze organisaties zijn hetzelfde wiel aan het uitvinden. Dat kan veel efficiënter. Bovendien kunnen we door de krachten te bundelen meer impact creëren”, legt Guus uit. Samenwerken zorgt daarnaast voor betere antwoorden op de actuele uitdagingen in het vakgebied, gelooft hij. “Zo ontstaat er een versterkte service voor de leden.” Het achterliggende idee: er is veel meer te bieden als je samenwerkt.

Of dat idee een succes is? “Het vliegtuig is succesvol van de startbaan”, antwoord Guus zelfverzekerd over de beginperiode van de samenwerking tussen Novak en Extendum. “We zijn heel gedreven om hier een succes van te maken, ook omdat we het heel leuk vinden.” Volgens Ralph geeft het ook echt verdieping. “Dat komt omdat je met dezelfde uitdagingen bezig bent en van verschillende kanten input krijgt. Dat is van toegevoegde waarde en maakt het interessant”, zegt hij.

De sleutel tot een goede samenwerking

Extendum en Novak hebben bijvoorbeeld alle kortingen voor leden gebundeld. Ralph: “Hierdoor kunnen leden van Extendum ook gebruik maken van kortingen bij Novak en andersom. Dat is een direct voordeel voor onze leden.” En omdat de partijen hun opleidingen en cursussen hebben samengevoegd is er een gemeenschappelijk aanbod gecreëerd. “Hierdoor is ons opleidingsaanbod gegroeid en vollediger”, voegt Guus toe.

De sleutel tot zo’n goede samenwerking? “Vertrouwen”, zegt Guus. “Gelukkig kwam die vertrouwensband vrij snel tot stand. We zijn van dezelfde generatie, kunnen relativeren en hebben hetzelfde perspectief.” En niet te vergeten: humor. “We kunnen goed met elkaar lachen.”

Vraag en aanbod

Extendum en Novak besloten afgelopen januari samen te focussen op opleidingen, horizontaal toezicht, ondernemingsfinanciering en fusie- en overnamebegeleiding. Maar de meeste samenwerking vindt nu plaats op het gebied van vaktechniek. Eenmaal van start vroegen leden zich namelijk af: Waarom geen samenwerking op het gebied van accountancy? De core business van zowel Novak als Extendum.

“Onderwerpen waarop we in eerste instantie wilden samenwerken startten langzaam op. Maar gebieden zoals accountancy advisering en begeleiding gingen heel snel”, zegt Ralph. “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Onze eigen accountants ervaren zelf de meerwaarde van de samenwerking en weten elkaar nu goed te vinden. Het is belangrijk om goed te blijven overleggen, het tempo aan te passen en in te spelen op wat de leden van ons vragen.

”Op het gebied van bedrijfsovernames en financieringen begint het balletje nu ook te rollen, vertelt Ralph. “We krijgen steeds meer helpdeskvragen binnen en hebben al meerdere opdrachten bij kantoren van Novak.”

Toekomstperspectief

In de toekomst willen Novak en Extendum de samenwerking graag uitbreiden naar de gebieden van HRM en ICT. “We willen kantoren bijvoorbeeld ondersteunen bij het zoeken naar de juiste software”, zegt Guus. Zowel Novak- als Extendum-leden reageren positief. “Aangesloten kantoren laten weten dat het een mooie stap is. En uiteindelijk doen we het voor onze leden. Als zij aangeven de samenwerking te waarderen, is onze missie geslaagd!’”

R.J.E. (Ralph) Vaessen
adviseur corporate finance
directie

06 83 79 96 19
r.vaessen@extendum.nl

Expertise: bedrijfsovernames, bedrijfswaardering en bedrijfsfinanciering

In mijn werk word ik geïnspireerd door respect voor ondernemers – groot of klein. Als bankier heb ik ervaren dat ik door accountantskantoren en diens cliënten als een goede sparring­partner beschouwd word en veel toegevoegde waarde kan leveren.

mr. R.L. (Ruud) Boerman
bedrijfsjurist
directie

06 51 98 31 53
r.boerman@extendum.nl

Expertise: o.a. arbeidsrecht en ondernemingsrecht

Als oud-advocaat heb ik de meest uiteenlopende kwesties begeleid. Ik houd accountantskantoren en diens cliënten de juridische spiegel voor van hun alledaagse ondernemerschap.

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken