HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

DigiD Basis verdwijnt per 1 oktober 2022

29-03-2022  |  Per 1 oktober 2022 verandert de manier van inloggen bij de Belastingdienst. Het is dan niet meer mogelijk om in te loggen met DigiD Basis (DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord). Inloggen gaat dan via sms-controle of de DigiD app. Voor Toeslagen is het vanaf 1 januari 2023 niet meer mogelijk om in te loggen met DigiD Basis.

Sms-controle of DigiD app

Belastingplichtigen die nu nog gebruik maken van DigiD Basis kunnen overstappen naar de DigiD-app of zij kunnen kiezen voor DigiD met sms-controle.

Deze sms-controle is te gebruiken op mobiele en vaste telefoon. Daarnaast is het mogelijk om een adviseur te machtigen voor het afhandelen van de belastingdienstzaken via DigiD Machtigen. Ook blijft het mogelijk om belastingzaken te regelen op papier.

Hulp bij ‘overstappen’

De Belastingdienst stelt verschillende hulpmiddelen beschikbaar voor de mensen die ondersteuning nodig hebben bij het overstappen. Zo is er een instructiefilmpje voor het instellen van sms-controle en een brochure met stap voor stap uitleg in eenvoudige taal. Deze middelen vindt u hier. Deze middelen komen ook via maatschappelijk dienstverleners bij deze mensen terecht.

C. (Cor) Molenaar RA RV
adviseur corporate finance
directie

06 20 48 90 65
c.molenaar@extendum.nl

mr. E. (Bert) Alink RB
belastingadviseur

06 20 74 59 26
e.alink@extendum.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken