HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

De toegevoegde waarde van een overnameadviseur

16-04-2021 | De twee belangrijkste redenen om een adviseur in te schakelen bij een overname zijn de specialistische kennis en ervaring van een adviseur én diens netwerk van koop/verkoop kandidaten.

Deze en andere interessante uitkomsten zijn gepubliceerd in het onderzoeksrapport ‘toegevoegde waarde van een overnameadviseur’ gepubliceerd door overnameplatform Brookz. Aan dit onderzoek deden in totaal 506 respondenten mee, waarvan 386 ondernemers en 120 overname-advieskantoren.

Adviseurs zien naast kennis & ervaring vooral hun regierol in het proces en onderhandelingsvaardigheden als belangrijkste toegevoegde waarde.

Een geschikte adviseur wordt voornamelijk gevonden via het eigen (ondernemers-)netwerk of via de accountant. De keuze voor de overnameadviseur wordt vooral gebaseerd op de persoonlijke klik. Pas daarna komen factoren als kennis en ervaring, sectorspecialisatie, trackrecord/referenties én netwerk van de adviseur.

Tevens gaf bijna 50% van de kopende en verkopende ondernemers aan dat het traject van opdracht tot aankoop of verkoop langer dan 9 maanden duurde. Bij bijna 25% duurde het traject langer dan 12 maanden.

Het gehele onderzoeksrapport kunt u hier raadplegen.

Advies en contact

Wellicht zit u zelf wel aan de koop of verkoop van uw organisatie te denken, of heeft u cliënten die deze keuze overwegen. Neem gerust vrijblijvend contact op met ons Corporate Finance team.

Bedrijven te koop

Bent u naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig geworden naar wat voor soort organisaties op dit moment te koop staan? Klik hieronder voor een overzicht van de reeds aangeboden bedrijven.

R.J.E. (Ralph) Vaessen
adviseur corporate finance
directie

06 83 79 96 19
r.vaessen@extendum.nl

C. (Cor) Molenaar RA RV
adviseur corporate finance
directie

06 20 48 90 65
c.molenaar@extendum.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken