HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

Aanpassing groottecriteria dichtbij

Op 17 oktober 2023 heeft de Europese Commissie besloten dat de groottecriteria aangepast worden.

Dit besluit moet nu vertaald worden in Nederlandse wetgeving. Omdat de minister van Financiën bij de Europese Commissie heeft aangedrongen op deze aanpassing lijkt het voor de hand te liggen dat deze snel wordt ingevoerd. Daarbij blijft het nu nog onduidelijk of gebruik gemaakt wordt van de geboden mogelijkheid om dat te doen met ingang van boekjaren die aangevangen zijn op 1-1-2023, of dat de aanpassing zal gelden voor boekjaren die aanvangen op of na 1-1-2024.

De Europese Commissie heeft de volgende grenzen vastgesteld:

Op dit moment durven wij nog niet te adviseren om rekening te houden met een invoering per 1-1-2023.

Dat betekent voor uw klanten die op 1-1-2023 en op 1-1-2024 voldoen aan de huidige criteria voor middelgroot op dit moment nog steeds geldt dat deze ondernemingen controleplichtig zijn. Zodra duidelijk is wanneer de aanpassingen worden doorgevoerd in de Nederlandse wetgeving zullen we u daarover informeren.

drs. G.I. (Guus) de Vries RA
adviseur accountancy

06 13 54 30 85
g.devries@extendum.nl

Expertise: regelgeving accountancy

Als adviseur, waarnemer en docent help ik accountants bij dagelijkse, maar ook complexe vraagstukken. Door mijn jarenlange ervaring is geen vaktechnische vraag mij te gek.

guus

D.G. (Dick) Lokerse AA
adviseur accountancy

06 20 93 33 87
d.lokerse@extendum.nl

Expertise: kwaliteitstoetsen
en -beheersing en
werkprogramma’s

Ik adviseer en begeleid accountantskantoren o.a. bij de opzet en beheer van het kwaliteitssysteem, bij kwaliteitstoetsingen en bij evaluatie van stelsel van kwaliteitsbeheersing. Ik help bij het oplossen van vraagstukken externe verslaggeving én het opzetten en onderhouden van werkprogramma’s.

dick

leeg veld ter opvulling

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken