Snel en eenvoudig gebruikt of nieuw materieel leasen?

Nieuwe mogelijkheden voor MKB-bedrijven!

Extendum is de samenwerking aangegaan met BEEQUIP – een relatief jonge speler op de Nederlandse leasemarkt. Onlangs is de eerste transactie gesloten waarbij de kredietacceptatie, gunstige rentetarieven en snelheid doorslaggevend zijn geweest.

BEEQUIP laat Nederlandse bedrijven in de Agri, Bouw, Infra en Logistiek weer groeien door het aanbieden van lease oplossingen voor materieel. Traditionele partijen zijn terughoudend in het verstrekken van financiering aan MKB-bedrijven die een paar zware jaren achter de rug hebben. Ondanks de aantrekkende economie hebben veel MKB-bedrijven moeite om financiering rond te krijgen. BEEQUIP heeft als doel deze bedrijven te helpen groeien om zo de economie een duwtje in de rug te geven.

BEEQUIP werkt op basis van haar ‘equipment first’ aanpak: Men kijkt eerst naar het materieel voordat men de bedrijfscijfers beoordeelt. Het financieren van nieuw materieel is kostbaar omdat de waarde ervan in de eerste jaren snel daalt. Met de vakkennis die BEEQUIP in huis heeft, kunnen wij het waardeverloop gebruiken als basis voor uw financiering. Gebruikt materieel brengt minder risico met zich mee en is daardoor voordelig te financieren. Zo’n 80% van de leasecontracten van BEEQUIP is op gebruikt materieel. Ook materieel dat al op de balans staat kan door middel van een sale en lease back extra liquiditeit vrij te maken, waarmee het bedrijf direct kan investeren.

Gebruikt materieel is namelijk vergelijkbaar met een tweedehandsauto, de kop is ervan af en kan dus voor een lager bedrag worden geleased. Heeft de onderneming een paar slechte jaren achter de rug waardoor de cijfers tegenvallen? Dan adviseert BEEQUIP gebruikt materieel. Machines die een paar jaar oud zijn presteren vaak nog als nieuw. Zo heeft de klant lagere leasekosten en is het financieringsrisico beperkt.

En die aanpak werkt. Sinds de oprichting 2 jaar geleden (oktober 2015) heeft BEEQUIP bijna 2000 leasecontracten afgesloten en er staat een balanstotaal van ruim 200 miljoen.

Wilt u meer weten?

Neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!