HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

Doorlopende machtiging voor ophalen van belastinggegevens via Digipoort

27-08-2021 | Intermediairs die langdurig belastingzaken doen namens hun klant(en) en daarbij gebruikmaken van machtigingen voor Serviceberichten Aanslag en/of gegevens van de vooraf ingevulde aangifte, kunnen vanaf 1 september 2021 hiervoor doorlopende machtigingen laten registeren. Dit bespaart u – als intermediair – en uw klanten een hoop tijd en werk.

Intermediairs krijgen met deze doorlopende machtiging langdurig automatisch de Serviceberichten Aanslag en/of gegevens van de vooraf ingevulde aangifte van de klant(en) binnen. Hier hoeft u – als intermediair – dus niet meer elk belastingjaar opnieuw toestemming voor te vragen.

Hoe werkt het?

Als intermediair hoeft u maar één keer de doorlopende machtiging aan te vragen. Dan doet u dit met de software waarmee u Digipoort van Logius benadert.

De Belastingdienst vraagt vervolgens aan de klant of zij voor toekomstige jaren de belastinggegevens aan u – de intermediair- mag versturen. De klant geeft toestemming per belastingmiddel. Dit is mogelijk voor de inkomstenbelasting, btw en vennootschapsbelasting. Na toestemming vervalt de jaarlijkse machtigingsbrief.

De doorlopende machtiging kan overigens zowel door  u als uw klant op elk gewenst moment weer worden ingetrokken.

Meer informatie over de doorlopende machtiging vind u op de website van de Belastingdienst.

De rol van de softwareleverancier

Vanaf welk moment de registratie van de doorlopende machtiging mogelijk is, is afhankelijk van de software waarmee u de aanvraag registreert. Kijk voor meer informatie op de website van uw softwareleverancier. Meer informatie over de wijze waarop u de registratie van de doorlopende machtiging aanvraagt vindt u hier.

Serviceberichten Toeslagen

De doorlopende machtiging is ook mogelijk voor Serviceberichten Toeslagen.

mr. E. (Bert) Alink RB
belastingadviseur

06 20 74 59 26
e.alink@extendum.nl

C.M. (Carin) van Houten FFP RB
belastingadviseur
financieel planner

06 22 41 51 83
c.vanhouten@extendum.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken