Verkoop onderneming

De meeste ondernemers verkopen hun eigen onderneming maar één of twee keer in hun leven. Het spreekt vanzelf dat het bij een bedrijfsovername daarom verstandig is om u te laten begeleiden door experts die hier dagelijks mee bezig zijn.

Extendum begeleidt al meer dan 25 jaar accountantskantoren en ondernemers die hun onderneming willen verkopen. Wij beschikken over de expertise en het netwerk. Daarnaast is het prettig dat wij het volledige traject voor u begeleiden:

  • Waardering: wat is mijn onderneming waard?
  • Inkomensplanning: hoeveel heb ik aan inkomen nodig na een verkoop?
  • Estate planning: wat doe ik met mijn vermogen uit de verkoopopbrengst?
  • De markt op: hoe bereik ik potentiële kopers?
  • Onderhandelingen voeren
  • Afspraken vastleggen in een intentie- of verkoopovereenkomst

Het doet er niet toe of u aan derden verkoopt of dat u uw onderneming binnen de familie overdraagt. Het is belangrijk om ruim op tijd te beginnen met de verkoop want het traject duurt vaak langer dan verwacht. Soms haken kopers na lange onderhandelingstrajecten af en kunt u weer opnieuw beginnen. Een belangrijk element in het verkooptraject is dat er pas bekendheid aan wordt gegeven wanneer uw onderneming al is verkocht. Dit voorkomt onrust bij klanten en personeel. Daarom is het prettig dat Extendum in alle anonimiteit voor u de markt verkent en de onderhandelingen voert.

Planning bedrijfsovername

Voorafgaand aan onze begeleiding bij de verkoop heeft zich bij u waarschijnlijk al een heel bewustwordingsproces afgespeeld. Voor een goede verkooppresentatie kan het bovendien gewenst zijn om al een aantal jaren van te voren de balansposities op orde te brengen of te herstructureren. Wanneer u een verkoop ruim van te voren voorbereidt, creëert u de mogelijkheid om de presentatie van de jaarcijfers te optimaliseren en daarmee de waarde van uw onderneming te verhogen.

Daarbij kijken we zowel juridisch, fiscaal als financieel wat de mogelijke scenario’s zijn.

Dus als u overweegt om uw onderneming (op termijn) te verkopen, schroomt u dan niet om contact op te nemen.

Wilt u meer weten?

Neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!