HOME  / ONLINE PRODUCTENNextendum Nieuws / Nieuwsbericht

Aanzienlijke toename aantal ingediende SBR Jaarrekeningen

De intensieve gezamenlijke inspanningen van de grootbanken, softwareleveranciers, accountants-/administratiekantoren en SBR Nexus hebben geleid tot een aanzienlijke stijging in het aantal ingediende SBR Jaarrekeningen. In de communicatie naar ondernemers, met een krediet bij de betreffende bank, benadrukken de grootbanken het belang van het indienen in SBR-formaat.

Voor accountants- en administratiekantoren wordt het steeds gemakkelijker om via hun software een SBR Jaarrekening in te dienen. SBR Nexus heeft het afgelopen jaar nauw samengewerkt met alle betrokken softwareleveranciers, waardoor het opstellen en versturen van een SBR Jaarrekening gebruiksvriendelijker is geworden. Bekijk hier welke softwarepakketten een SBR-module ter beschikking hebben.

Wie is SBR Nexus?

SBR Nexus is een gezamenlijk initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank. Samen met de overheid, het bedrijfsleven en de financiële sector ontwikkelen en beheren ze marktstandaarden. Ondernemers die een krediet hebben bij één van deze banken moeten een jaarrekening indienen om inzicht te geven in hun onderneming. Aangezien een jaarrekening specifieke en vertrouwelijke gegevens bevat, is het van cruciaal belang dat deze cijfers veilig en op een gestructureerde manier worden ingediend. Hiervoor is de SBR Jaarrekening ontworpen, die gebaseerd is op de inrichtingsjaarrekening. Het SBR-formaat van de jaarrekening zorgt ervoor dat de gegevens geautomatiseerd in de banksystemen worden verwerkt, zonder ruimte voor afwijkende interpretatie en het biedt de mogelijkheid om klanten van advies te voorzien.

Is er dan niets te verbeteren?

Natuurlijk wel. SBR Nexus onderhoudt nauw contact met alle betrokken partijen en samen bepalen ze de onderwerpen ter optimalisatie rondom het proces van de SBR Jaarrekening, met als ultiem doel: een 100% indiening in SBR-formaat.

De SBR panels; uw mening telt!

Vorig jaar zijn de SBR Panels opgericht. Het doel van deze panels is om actuele vraagstukken te bespreken en samen naar passende oplossingen te zoeken. In de SBR panels worden voorgestelde wijzigingen besproken en getoetst op haalbaarheid. De SBR Panels bestaan uit vertegenwoordigers van diverse accountants- en administratiekantoren, zowel klein als groot, die graag als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen en willen meepraten over de toekomst van de SBR Jaarrekening.

Tijdens de Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB 3) van Extendum zal SBR Nexus zich voorstellen en uw vragen over de SBR Jaarrekening beantwoorden. Bekijk alle data en locaties hier.

Als u wilt meedenken en bijdragen aan de ontwikkeling van de SBR Jaarrekening, kunt u zich aanmelden voor deelname aan de SBR Panels. Neemt u dan contact op met Frank van Giessen.

 

F. (Frank) van Giessen
partnermanager accountants
bij SBR Nexus

SBRNexus.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken