HOME  / ONLINE PRODUCTENOnze mening / Bericht

Lift u mee op onze LinkedIn experience?

Vorige week een interessante bijeenkomst gehad met alle collega’s over het gebruik van LinkedIn. Om out of the box te kunnen denken hebben we een expert op dit gebied ingeschakeld. Hij helpt ons onze ‘koudwatervrees’ te overwinnen.

Extendum zit in de lift en is hard bezig met vernieuwing.

Tegelijkertijd willen we onze belangrijke bestaande waarden behouden dus hoe profileren we onszelf nou goed? Hoe gaan we, zonder te overdrijven, met onze tijd mee? En hoe zorgen we ervoor dat MKB-accountantskantoren en hun klanten weten waarvoor ze bij ons terechtkunnen en waar we goed in zijn?

Natuurlijk hebben we ons netwerk, persoonlijk contact, gesprekken, opdrachten uitvoeren etc. Maar we kunnen niet ontkennen dat er naast de dagelijkse echte wereld ook een digitale wereld is waar we onderdeel van zijn.

Niet iedereen is trouwens even gecharmeerd van deze digitale wereld. Is het een opeenstapeling van verkooppraatjes of voegt het ook daadwerkelijk wat toe? We doen ons werk goed en dat is het belangrijkste. Toch?

Het meest opvallende aan deze sessie vond ik dat ik overeenkomsten zag en hoorde tussen mijn collega’s en onze klanten. We willen best wel, maar hoe pakken we het aan en hoe doen we het goed? We willen niet horen bij de groep opscheppers met zinloos gewauwel, maar we snappen ook dat een goede digitale aanwezigheid een must is voor elke zichzelf respecterende professional.

Ik voer met regelmaat adviesgesprekken bij onze kantoren over profilering.

Het gaat nooit over eenmalige acties, de markt is continue in beweging. Zeker de accountancybranche, dus we moeten blijven meebewegen.

We hebben marketingplannen opgesteld, profielen voor LinkedIn gemaakt voor kantoren, websites en LinkedIn bedrijfspagina’ s gebouwd, maar we gaan het nu voor onszelf naar een niveau hoger tillen. Wij gaan het goede voorbeeld proberen te geven, zodat onze kantoren kunnen ‘afkijken’.  We beschrijven de stappen die we nemen zodat onze klanten deze kunnen volgen en uiteraard hun eigen weg hierin kunnen kiezen. We nemen onze klanten mee in onze eigen digitale groei en nodigen u graag uit om deel te nemen.

We hebben uw input nodig en u wellicht die van ons. We kunnen van elkaar leren.

Een ding is tijdens de sessie het meest blijven hangen. De digitale wereld bestaat en je kunt het ontkennen, maar dan snij je jezelf in de vingers. Neem dus deel en doe het goed.

Wij gaan als eerste aan de slag met onze LinkedIn profielen. We hebben uiteraard al een profiel en een aantal collega’s is actief op LinkedIn, maar we kunnen er meer uithalen en deze sessie heeft ons enthousiasme aangewakkerd.

U zult deze verandering de komende tijd opmerken. Dat zou ons goed doen, want we doen het tenslotte voor u, onze klanten. Bent u werkzaam bij of eigenaar van een accountantskantoor of MKB-bedrijf en wilt u meeliften op onze LinkedIn reis? Volgt u dan mijn blogs de komende periode. Ik houd u op de hoogte van de ontwikkelingen en geef tips. Ik hoor graag wat u er van vindt!

K. (Karen) Groenhuijse
communicatieadviseur

088 55 123 00
k.groenhuijse@extendum.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken