HOME  / ONLINE PRODUCTENOnze mening / Bericht

De PIT STOP aanpak

Terwijl ik kijk hoe Max zijn banden aan het warm rijden is, moet ik bij de pitstops steeds denken aan de gelijkenis met de dagelijkse praktijk in onze eigen organisatie.

Er komt een racewagen met enorme snelheid de pit inrijden waar minimaal 10 monteurs (deze functieomschrijving doet hun waarschijnlijk tekort) razendsnel en professioneel hun werk doen.

Bij ons lopen we niet in rode overalls rond maar de gemiddelde accountant of MKB-ondernemer heeft ook vaak haast. Of het nu gaat om een scheiding, bedrijfsovername, bijna-faillissement of doorstart. Vervolgens bekijken we elke casus vanuit meerdere disciplines. Vaak beginnen we met een bedrijfskundige of bedrijfseconomische benadering. Dit is de basis – we kijken o.a. naar je doelgroep, je kostenstructuur en verdienmodel. Als dit klopt doen we de PIT STOP.

Elk ingrijpend ondernemersbesluit dat je neemt, heeft namelijk consequenties op diverse terreinen. Zelf sta je daar niet altijd bij stil en sommige adviseurs ook niet. Bijvoorbeeld: je hebt besloten om een bedrijf over te nemen. Wat betekent dit financieel en bedrijfseconomisch voor je bestaande onderneming? Wat is een reële prijs voor dit bedrijf? Welke verplichtingen ga je aan met het personeel? Kun je de overname financieren? Hoe weet ik of het koopcontract volledig is? Wat is de optimale fiscale overnamestructuur?


.
Daarom wordt elke vraag die aan ons wordt voorgelegd, juist vanuit verschillende invalshoeken bekeken. En niet door dezelfde persoon maar door meerdere experts op hun eigen vakgebied. Dus niet alleen een bedrijfseconoom of accountant maar ook een jurist, fiscalist en P&O specialist. Een multidisciplinaire aanpak is een must voor elke ondernemersvraag.

Door de deskundigheid binnen één organisatie te bundelen betekent dit korte communicatielijnen, een toegewijd en deskundig team en snelheid van handelen!

R.J.E. (Ralph) Vaessen
adviseur corporate finance | directie

06 83 79 96 19
r.vaessen@extendum.nl

iOS touchscreen gebruikers: Voor delen 2 keer tikken